טימין ושימושיו

טימין (או קורנית, זה אתו הדבר), צמח תבלין פשוט שניתן לקנות בסופר מרקט (בדרך כלל נמצא במקררים, או בצרורות) 
מעולה לתיבול,  אבל לא רק לתיבול!
ישנם מספר חומרים פעילים בצמח הטימין שהוכחה פעילותם במחקרים:
Thymol- חומר אנטיספטי (מחטא) חזק מאוד (נגד חיידקים ופטריות) פעיל גם נגד תולעים.
חומרים מרים- ממריצים את מערכת העיכול.
ועוד השפעה מכייחת שיש לצמח.

לכן, הצמח מצויין למחלות ויראליות של מערכת הנשימה, שיעול, ברונכיטיס, ליחה תקועה, זיהומים במעי, קנדידה.
לעיסת העלים הטריים (אם כמה שזה נשמע לא משהו, מצויינת לדלקות גרון)

אז איך משתמשים:
מרתחים כ-20 דק’ בסיר קטן צרור של ענפי טימין עם העלים, רצוי לכסות אחרי ההרתחה ולשתות (מותר עד 40 גרם עלים טריים ליום)

לכן לפני שאתם רצים לקחת כל מיני כדורים למיניהם, מומלץ לנסות את הטימין.

שאלה: מה קורה עם כמות של יותר מ-40 גרם?
40 גרם זו כמות עצומה!!! לא נראה לי שתגיעי לכמויות האלו, אבל לפי הפרמקופיה הבריטית, שזה התנ”ך של ההרבליסטים הבריטים, זו הכמותהרצויה (אין לי מושג מה קורה במינון יתר, אם זו השאלה, צריך לשתות מגה-דוזות של טימין בשביל זה, אולי)
יש מקומות שממלצים 50 גרם בליטר מים רותחים…כל אחד והגישה שלו.

שאלה לגבי החליטה: אמרת ששמים את “ענפי הטימין עם העלים”
תמיד שמים גם את הענפים כשמכינים חליטה? או שזה משתנה לפי הצמח?

לגבי הענפים והעלים:
יש חליטות שעושים מעלים (סירפד, מליסה, מנטה…)
יש חליטות שמשתמשים בפרחים (קמומיל, קלנדולה…)
יש חליטות שמשתמשים בזרעים (שומר, קצח…)
יש צמחים שאפשר להשתמש בכל הריזומה שלהם (מה שגדל מעל הקרקע) כמו מרווה, טימין, נענע וכו’, אין סיבה מיוחדת לעניין הגבעולים, זה פשוט פחות נוח בתוך הכוס