האם חלב הוא משקה הספורט החדש?

 

חוברת מקיפה בנושא תזונת ספורט ושימוש בחלב כמשקה ספורט מאת: רקפת אריאלי R.D, M.Sc, המרכז לרפואת ספורט הדסה אופטימל, מרכז רפואי אוניברסיטאי הדסה

תזונת ספורט – עקרונות בסיסיים:
תרבות הספורט והפעילות הגופנית בשעות הפנאי במדינת ישראל תופסת תאוצה מרשימה מאז העשור הראשון של המאה ה 21- . גברים ונשים רבים יותר מבעבר מבצעים אימונים גופניים סדירים ואף משתתפים באירועי ספורט שדורשים יכולות גופניות גבוהות ונחישות מנטלית. הקפדה על תזונה מתאימה מבחינת הכמות הנצרכת, איכות המזון ועיתוי האכילה, חשובה לשם ניצול היתרונות הבריאותיים המיוחסים לאימון גופני. תזמון הארוחות והרכבן משפיעות הן על מאפייני האימון )משכו ועצימותו(, הן על הערנות ויכולת הריכוז באימון והן על ניצול מקורות האנרגיה )שומנים, פחמימות וחלבונים( במהלך האימון, הפרשת הורמונים, הקטנת הנזקים המתרחשים כתוצאה מהעומס הפיזיולוגי והתאוששות השריר ובנייתו לאחר האימון.

לקריאת החוברת המלאה לחצו כאן

 

החוברת באדיבות דוד משולם ואשתו שעובדת בחברת תנובה וחשבו שהאינפורמציה המצורפת תועיל לחברי הקבוצה.

תודה דוד ונוגה!