המתכון הסודי לתפוזצ’לו של אדוה

מתכון לליקר קומקווט
  • 2.5 ק”ג קומקווט (אם אין לכם אתם מוזמנים לקחת משלנו בעונה של הקומקווט, אבל אתם באים לקטוף…)
  • 1.5 ק”ג סוכר
  • 1 ליטר אלכוהול 95%
שוטפים את הפרי, מנקבים. (אפשר עם מזלג 2 ניקובים בפרי).
לצנצנת בגודל מתאים (צריך צנצנת ואקום גדולה)-
מכניסים לסירוגין חלק מהפרי ואת הסוכר עד שהצנצנת מתמלאת.
ממלאים את הצנצנת עד שפתה באלכוהול- סוגרים את המכסה ומשרים לחודש.
מוציאים את הפרי. לא כל הסוכר נמס, אבל בכל מקרה צריך להוסיף מים כי זה חזק מידי,
ואז הסוכר נמס. (אני מוסיפה ביחס של חצי אלכוהול, חצי מים)
למתקדמים יש גם מתכון לריבת קומקווט, אני עדיין לא ניסיתי.
ריבת קומקווטים
הבסיס בדרך כלל לריבות – ל – 1 ק”ג פרי 1 ק”ג סוכר. (אני שמה יותר פרי – או פחות סוכר).
בפוד- פרוססור לרסק את הפרי. הזמן ישפיע על המרקם – אם רוצים שיימרח טוב להפעיל את הפוד פרוססור יותר.
לשים את הקומקוואטים המרוסקים בסיר עם הסוכר, להוסיף ליבה של תפוח עץ או שניים או לימון חתוך. (משמש כאמצעי לקרישה) לערבב עם כף עץ  עד שכל הסוכר נמס. על אש נמוכה כשעה – רצוי לעבור ולערבב מידי פעם, עד שהופך לצבע בהיר. בסוף להוציא את ליבת התפוחי עץ. (את הלימון אפשר להשאיר – זה טעים).
בתאבון!